Når brystet pludselig føles helt forkert…

For nogle måneder siden syntes jeg at der var noget besynderligt ved den måde mit bryst bevægede sig på, når jeg lå og ammede…

Jeg bad min mand om at mærke og så grinede vi lidt af mine gamle babser og et implantat der lige den dag legede cirkus-artist.

(Yes, jeg har silikonebryster – og ja, det kan man sagtens amme med)

For nogle uger siden mærkede jeg så igen noget der var mærkeligt.. en fordybning nærmest… et fladt område som ikke havde været der før.

Jeg mærkede og mærkede – dag og nat. Kiggede i spejle. Fik manden til at mærke. Armene over hovedet, ud til siden, stående, liggende, bøjet forover.

Der VAR noget som var helt forkert.

Og det blev faktisk bare værre – for pludselig var der også et fast område op imod min armhule.

Små stik… en følelse af at det hele var spændt… ømhed… smerte…

En brystvorte som så forkert ud… følelsen af “noget galt”.

Så jeg tog til lægen som sendte mig videre til mammografi og ultralyd – efter at have forklaret sygehuset at nej, det var ikke godt nok at sende mig til “min egen plastikkirurg” – jeg havde jo for filan noget der føltes som en knude.

2,5 uge måtte jeg vente på en tid. 2,5 uge hvor jeg gik og tænkte på alle de mulige udfald.

2,5 uge hvor jeg googlede alt fra hvordan man skifter ødelagte implantater til hvordan man behandler kræft i det ene bryst, uden at skulle stoppe med at amme på modsatte bryst.

Jeg nåede frem til “Hvis der er noget, så må de skære hele brystet væk! – Jeg holder i hvert fald ikke op med at amme – så hellere fjerne hele det ene bryst!”

For katastrofe tanker er jo super hjælpsomme 🙄

Så i onsdags var jeg afsted – som nogen måske så i min instastory.

<<<<<<< d til mammografi hvor damen var lige ved at opgive - hun kunne ikke få maskinen til at tage et billede.

Hun fik et billede, men ikke af det område hvor jeg havde knuden…

Så ind til ultralyd hvor lægen først mærkede på mine bryster med hænderne og derefter scannede med en scanner som når man er gravid.

<<<<< kunne godt mærke det hårde område efter lidt hjælp fra mig. Og scanningen kunne finde lymfekirtler, mælkekirtler og mit implantat. Så langt så godt. Det hårde område mente lægen var mælkekirtler. Der sank hjertet altså lige ned på plads - for det havde været den største bekymring. Så scannede lægen resten af brystet og selve implantatet - og mente at kunne se noget der kunne tyde på at den indre skal i implantatet var blevet slidt og at den bløde silikone i midten havde blandet sig med den mere faste silikone som udgør den indre skal. Øv! Heldigvis ingen fri silikone i brystet - så næste bekymring kunne også lægges væk. <<<<< og ÆV og IH altså - for lægen kunne nemlig ikke sige med sikkerhed hvad der sådan helt var med det implantat - så jeg skal have en ny henvisning, denne gang til en plastikkirurg som skal vurdere selve implantatet.

Og hvis det skal skiftes – hvad så

Hvornår kan det så blive det?

Og hvad med amningen?

VED de overhovedet noget om amning?

Ved de hvor de kan FÅ viden?

– og vil de være støttende overfor mit ønske om at amme så længe som muligt?

Hvor længe jeg skal vente på sådan en tid aner jeg ikke – men nu ved jeg da at der ikke er noget sådan rigtigt farligt på spil. Livstruende farligt.

Jeg kan bare ikke slippe tanken om hvad det her vil betyde for min amning – og det føles på en eller anden måde forkert at amningen betyder så meget for mig.

Men det gør det – så meget at jeg er villig til at sige farvel til det dumme bryst, hvis det er dét der skal til.

Vi nåede naturligvis også at amme derinde 😍

Så – her på en kedelig fredag vil jeg bede jer om én ting.

Mærk jeres bryster, få en evt partner til at mærke – gør jer bekendt med hvordan jeres bryster føles alt efter tidspunkt i jeres cyklus, om I ammer eller ej.

Jeg burde have reagerer ved første følelse af “noget anderledes”.

Jeg kan ikke vide hvilken forskel det har gjort – eller OM det har gjort en forskel.

Patienthåndbogen har lavet en vejledning til at undersøge brysterne, som du finder lige her.

Undersøg brysterne selv

1 Comment

  1. […] vil gerne vise og fortælle jer hvordan det går med det mærkelige bryst jeg render rundt […]

Hvad tænker du?