Farvel til “Godnat og Sov Godt bogen”

Facebook gruppen “Farvel til Godnat og Sov Godt bogen” omtales idag på nyheder.tv2.dk fordi de blandt andre tiltag har igangsat en aktion hvor de opkøber og destruerer bogen.

Du kan se opslaget her:

https://www.facebook.com/115621461786836/posts/2624386544243636/

Jeg blev tilføjet gruppen bag aktionen her og der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg mildest talt er enig i at bogen og dens metode burde forbydes, afskaffes og aldrig igen bringes på bane udenfor undervisningssituationer – ganske som alle de andre bøger og metoder i samme stil.

Men, jeg deltager ikke i denne aktion med at opkøbe bøger, fordi jeg ikke mener det er måden at skabe en god konstruktiv dialog omkring metoden.

 

Edit 1/11-18:
Det “brændende bøger” dog KAN er at skabe opmærksomhed – og det må man sige er lykkedes.
Det er samtidig lykkedes gruppen “Farvel til Godnat og Sov Godt bogen”-gruppen at komme let og elegant igennem snakken om brændende bøger – og få en virkelig vigtig debat i gang omkring søvntræning.
Og – efter jeg er blevet oplyst om og selv har set, at der rent faktisk IKKE bliver brændt bøger og har set hvordan admins har fået “styr” på gruppens tidlige lynchstemning, så kan jeg igen stå inden for at deltage i gruppen.

 

Jeg tror på oplysning og forståelse for den kulturpåvirkning forældre udsættes for og som jeg, helt personligt, tror er en kæmpe faktor når forældre vælger at benytte søvntræning.

Det har jeg – naturligvis – blogget om søvntræning i håbet om at starte en konstruktiv dialog.

Jeg har naturligvis også blogget om selve det at søvntræne, godt hjulpet på vej af den danske psykolog Camilla Juhl Dorland, der senest er udgivet hos Dansk Psykolog Forening og Alt om Psykologi.

Jeg har også blogget om hvor problematisk jeg synes det er, når store anerkendte medier både med og uden sponsorering, anbefaler og reklamerer for denne tilgang og de bøger og virksomheder der tjener godt på salget af søvntræning.

Har du lyst til at deltage i oplysning omkring problematikkerne i CIO (at barnet græder sig i søvn) og generel “babytræning”?

Sådan du f.eks dele mine indlæg, Camillas artikler eller nogle af de mange andre artikler der beskriver problematikken.

Vil du hellere brænde bøger?

Go right ahead, det føles sikkert dejligt fandenivoldsk – men måske skal du overveje om det reelt ikke blot skaber endnu mere “dem og os” stemning, der, som bekendt, sjældent giver nogen af grupperne nysgerrighed på eller forståelse af de andres vinkel.

 

Links får du her:

Blogindlæg om de løgne der fortælles om normal babysøvn, som leder til søvntræning af helt normale børn:

Søvntræning og normal babysøvn – Løgnen der ikke vil dø

Blogindlæg om de hvordan kulturen har søvntræning og løgne om normal babysøvn indlejret og hvordan det bidrager til helt urealistiske forventninger til barnets søvn – inkl et studie i hvordan søvntræning ER en del af kulturen og ikke kan ses som “det frie (informerede) valg” længere:

Forældrefælde: Urealistiske forventninger leder til søvntræning

Blogindlæg hvor jeg gennemgår hvordan kommuner, lægehåndbogen og andre “fagpersoner” anbefaler søvntræning – hvilken skaber en kulte hvor CIO er “anbefalingen” til nye forældre og derfor normaliseres:

Kommunal anbefaling af søvntræning – Say WHAT now?

Blogindlæg om de virksomheder og bøger der sælger søvntræning:

Salg af søvntræning – Gode hjerter eller indbringende business?

Blogindlæg om hvordan ChriChri.dk mod betaling reklamerede for søvn- og babytræning af babyer helt ned til 0 mdr.

ChriChri, søvn og babytræning og en shitstorm drevet af kærlighed til barnet.

6 vigtige ting at vide om søvntræningsmetoden CIO (kendt fra bogen Godnat og Sov Godt), skrevet udfra psykolog Camilla Juhl Dorlands afhandling om emnet – inkl link til en mere teknisk udgave og selve afhandlingen:

Klar til søvntræning? 6 vigtige ting at vide.

Camilla Juhl Dorlands egne artikler med problematikkerne omkring CIO og hvorfor forskning finder CIO “uskadeligt”.

(spoiler: Det handler om penge)

Hos Dansk Psykolog Forening:

Cry it out-søvntræning: Hvordan påvirkes barnet, når dets gråd ignoreres?

Hos Alt om Psykologi:

https://altompsykologi.dk/forfattere/camilla-juhl-dorland/

#ammemafiaen #søvntræningnejtak #stopsøvntræning #søvntræning #nejtaktilsøvntræning #stopcio #endcio #omsorgssvigt

/ Mia

Hvad tænker du?