Sponsorerede indlæg

I forbindelse med at jeg har besluttet at holde giveaways og lave anmeldelser, så er der lige lidt regler som jeg gerne vil forklare – og jeg vil også gerne fortælle hvad jeg gør og ikke gør mht sponsorerede/reklame indlæg.

Det er sådan at man i Danmark skal skrive “reklame” eller “sponsoreret indlæg” når man blogger om eller poster noget som kan betegnes som at reklamere for en vare eller et brand – HVIS man har lavet en aftale med firmaet om omtale, f.eks via en giveaway.

Det skal man uanset om man selv modtager ydelser, varer eller penge for indlægget.

Det er vigtigt for mig at pointere at jeg IKKE modtager nogen former for rabat, gratis varer, penge eller anden form for “betaling” når der står reklame/sponsoreret – det har jeg nemlig valgt at jeg ikke vil. Eneste undtagelse er når jeg tester noget, og det at jeg har testet, gør at produktet efterfølgende ikke har værdi for andre end mig – f.eks har den amme-bh jeg er ved at teste ikke værdi for andre end mig bagefter, den er jo brugt og har mælk og sved og fnuller på.

Så når jeg f.eks anmelder en bog, som jeg har gjort, så SKAL jeg skrive reklame, selvom jeg har anmeldt den fordi jeg selv synes den er spændende og jeg derudover ikke har modtaget nogen former for vederlag (økonomisk eller i naturalier).
Jeg har fået bogen ja, fordi jeg jo har læst den og streget i den – og den dermed ikke helt kan bruges til så meget.

Når jeg holder en giveaway så SKAL jeg altså skrive reklame eller sponsoreret – selvom jeg heller ikke her har modtaget hverken ting eller penge for det – fordi en giveaway anses som markedsføring.

Jeg er endnu ikke perfekt til det, det indrømmer jeg. Nogle gange glemmer jeg det og så må jeg redigere opslaget.

Jeg har altså valgt at jeg ikke kan købes og at jeg kun laver giveaways eller anmeldelser af noget som falder indenfor bloggens emner OG som jeg kan stå inde for personligt.

I kommer ikke til at se mig promovere babygrød, vaskepulver, makeup eller en ble (ok, måske en stofble) medmindre det har en direkte sammenhæng med noget i mit liv og de reflektioner jeg har omkring mit liv og forældreskab.

Men jeg vil gerne kigge på ting som ammetøj, vikler, uldtøj til baby, forklæde til BLW, kanga-træning, ting der kan bidrage til mindre eller mere optimalt forbrug, for det er ting som jeg føler passer ind i mit eget liv og de interesser og valg jeg selv har – og jeg kommer stadig ikke til at tjene hverken penge eller andet på det.

 

Du kan læse reglerne for hvilke ting der skal markeres her:
Bloggere og skjult reklame

/ Mia