Seir: 8 uger – Opdatering på vækstkurven

Da Seir var 4,5 uge var han faldet halvanden kurve trods en ugentlig vægtøgning på ca 180-190 gram.

180-190 gram i ugen er “nok” ifølge de intervaller for ugentlig vægtøgning som WHO kører med – men jeg var faktisk overbevist om at det ikke var nok for ham.

Hans ben og arme føltes ikke “fyldt ud” og jeg manglede babydeller.

2 døgn efter vejningen besluttede jeg at droppe komælk baseret på Seirs generelle opførsel med gråd, uro, gylp og en hulens masse udslæt i ansigtet. Hans afføring lugtede også forkert. Det gav mig mistanke om at han reagerer på komælk.

I sidste uge blev han så vejet igen i forbindelse med at sundhedsplejersken kom for at se hans klippede tungebånd – da han var 7,5 uge.

Han havde taget præcis 800 gram på på 21 dage – de 19 af dem uden mælk.

Altså en ugentlig vægtøgning på 266 gram.

Og NU føles det som om han får nok. Nu følger han også kurven.

Udfra de oplysninger jeg havde ved sidste vejning lignede det normal catch-down, altså at barnet tilpasser sig efter fødslen og derefter følger sin egen nye kurve. Men jeg havde stadig en følelse af at den vægtøgning vat til den lille side for netop ham.

Udfra de oplysninger jeg har nu er det svært at vurdere om det virkelig var catch-down eller om hans reaktion på komælken dæmpede vægtøgninen.

Det er ikke sikkert jeg nogensinde finder ud af det – og det gør heller ikke noget, for han har det bedre nu og HVIS det var pga mælken, så fangede jeg det heldigvis tidligt.

Nu er han 9 uger imorgen og der er ikke planer om at veje igen lige foreløbig – nu skal vi bare nyde at der er ro på, efter klip af tungebånd, en lille ammestrejke og nogle tilstoppede mælkegange. (Sikke vi hygger os 🙄)

Har du prøvet at vækstkurven har været lidt skæv?

Fik du den rettet op? Hvordan?

/ Mia

4 Comment

 1. Josephine says: Svar

  Hvad mener du med at afføringen lugter forkert? Jeg har en ren ammebaby på 4,5 måned og hans afføring og især prutter lugter så forfærdelig som intet andet. Som var han rådden indenvendig. Jeg er veganer, så han er mælkefri via mig. Er det helt normalt? Og godt for jer i fandt ud af at komælk ikke passer til Sejr ❤️

  1. Mia says: Svar

   Afføringen lugtede ikke syrligt a la kærnemælk som den normalt gør ved ammebabyer.
   Det gør den nu.

   Jeg ved desværre ikke om vegansk kost kan påvirke lugten af babys afføring – men jeg kan næsten ikke forestille mig andet.

   Jeg har desværre ikke meget erfaring med vegansk kost hos mor under fuldamning.

   Har du talt med sp eller læge om det?

  2. Nina says: Svar

   Min baby er 3 mdr og jeg er også veganer. Synes dog ikke at hans afføring lugter specielt slemt og hans prutter er lugtfri.. Har du en mødregruppe du kan sammenligne med?

   1. Mia says: Svar

    God ide Nina!
    Eller måske se om du kan opstøve en anden vegansk mor og sniffe hendes babys ble eller få hende til at sniffe din babys.

    (Ja det lød skørt – men hey, whatever works ikk?)

Hvad tænker du?