Vejledning

Nogle gange får jeg mails og beskeder på Facebook og Instagram fra mødre som ønsker vejledning.

I helt særlige tilfælde, hvor det tydeligt er akut eller kun kræver et kort svar, ofte med henvisning til et af mine egne indlæg eller en wiki fra Ammenet, så svarer jeg.

 

Men jeg laver ikke vejledning mod betaling og jeg har pt ingen planer om det.

Det er der flere grunde til udover at det bare ikke er mit ønske lige nu.

  • Selvom “ammevejleder” eller “ammerådgiver” eller “ammekonsulent” og alle mulige andre fine titler ikke er beskyttede og jeg reelt kunne starte egen virksomhed med vejledning lige nu, så føler jeg ikke at jeg kan stå inde for vejledning mod betaling uden mere uddannelse end det jeg har pt.
    For mig er det hverken etisk eller moralsk rigtigt at tilbyde ammevejledning mod betaling uden en specifik uddannelse.
  • Jeg har to uddannelser der er ammefaglige – men disse er beregnet til frivillig vejledning uden beregning og det vidste jeg da jeg tog dem.

Hvis du er i en situation hvor du har brug for eller forventer at få brug for ammevejledning og ønsker at forsøge med den frivillige gratis udgave, så henviser jeg til La Leche League Danmark, Ammenet.dk og Forældre og Fødsels ammevejledning.

Såfremt du ønsker at betale for vejledning, så har Ammenet lavet en aldeles fremragende gennemgang af hvad man kan se efter – fordi titlerne som beskrevet ovenfor ikke siger noget som helst om hvilken uddannelse man har.

Den finder du her:
Sådan vælger du privat ammehjælp – en guide

Ammenet har også en liste over IBCLC uddannede ammekonsulenter – som uden tvivl er den uddannelse jeg også henviser til, hvis det er muligt i ens område:

Professionelle ammekonsulenter