Mit silikonebryst er i stykker – og det er totalt cool!

Jeg vil gerne vise og fortælle jer hvordan det går med det mærkelige bryst jeg render rundt med.

* * * Bemærk * * *

Jeg har lagt billeder i indlægget.

De er censurerede og der vises ikke brystvorte.

* * * Bemærk * * *

Til de som ikke ved det, og ikke har læst forhistorien, har jeg implantater i brysterne og det ene er gået i stykker.

Hvor meget ved ingen, for de vil have at jeg stopper med at amme før de vil undersøge det ordentligt – og det vil jeg ikke.

Info:

Et implantat med silikone består af en ydre og en indre kapsel. I den indre kapsel er det bløde “flydende” silikone (tænk tyk slimet sovs). I den ydre kapsel er det blød skærefast silikone (tænk budding).

Mine implantater ligger foran musklen, altså imellem brystvævet og brystmusklen. Denne metode forsøger man at tale folk fra nu, fordi man ikke kan gennemføre ordentlig ultralydsscanning og mammografi når det ligger sådan.

Det er helt sikkert at den indre kapsel er gået i stykker.

Så det flydende blander sig nu med det faste.

Det føles lidt ligesom at have prutteslim i babsen 😂

Her ligger jeg på ryggen og tager billedet, som hvis jeg kiggede ned af mig selv. Spændende form ikk 😂

Måske den ydre kapsel også er i stykker og der flyder både flydende og fast silikone rundt i mit brystvæv – de vil som sagt ikke tjekke det yderligere sålænge jeg ammer, ikke er åbenlyst syg og ikke har smerter.

Efter jeg blev opmærksom på at der var “noget”, gik der flere måneder inden jeg var sikker og i de måneder var jeg über opmærksom på mine bryster, men min produktion var så høj at det var rigtig svært at mærke ordentligt igennem mælkekirtlerne.

Du kan læse om forløbet her.

Nu hvor Seir er 12 mdr og kun ammes 4-7 gange i døgnet OG jeg pga markant mindre brystvæv i det påvirkede bryst, har en meget lavere produktion på dét bryst, så kan man virkelig se og mærke implantatet nu.

Og nu kommer det fascinerende:

Jeg har indtil for få måneder siden haft problemer med elasticiteten i den brystvorte.

Jeg har slet ikke haft samme tydelige “amme-brystvorter”, som jeg har oplevet på modsatte – altså hvor brystvorten tydeligt kommer frem og kan strækkes vældig langt uden besvær eller ubehag.

Jeg har også haft problemer med nipple-blanching og skydende smerter i den brystvorte og strålende smerter op imod armhulen, samt produktionen, fordi børnene har afvist det bryst selvom der var mælk.

Jeg har haft tænkt at den vorte bare ikke var lige så god at sutte på – og uden amning, ja så forsvinder mælken jo.

Her ligger jeg på ryggen og tager billedet “nedefra” maven. Hakker i brysterne er det nye 🙄

Efter at implantatet er gået i stykker, så har jeg pludselige en “amme-vorte” der kan hives og slides i uden problemer, uden den “sidder fast” og bliver hvid og hård og gør ondt.

Jeg har også et bryst som måske nok skal have hjælp fra modsatte for at have nedløb, men som pludselig er i stand til at holde produktionen oppe nok til at give nok 15/20% af det samlede indtag og endnu mere de perioder hvor jeg har ork til at malke til fryseren.

Det ser skrækkeligt ud og jeg kan ikke sige mig fri for at jeg glæder mig til jeg er helt færdig med at amme og skal have fjernet implantaterne og korrigeret.

Her ligger jeg delvist på siden, med det påvirkede bryst ned imod madrassen. Freaky babs jeg holder mig 😎

Men ihhhh hvor er det bare helt vildt “heldigt” at det gik i stykker – for ellers havde jeg ikke stadig ammet på begge, det er helt sikkert.

Og jeg havde heller ikke haft mulighed for at se en gennemscanning af brystet inkl identifikation af markant mindre brystvæv, så jeg nu ved hvorfor det bryst bare ikke giver lige så meget mælk.

Dette er ikke ynk – på nogen måde!

Jeg ville selv finde et sådan opslag fascinerende, så derfor deler jeg med jer.

Jeg har ikke ondt, har ingen gener og ammer som I kan høre faktisk bedre nu – snak lige om held-i-uheld 🤪

Og når nu vi taler om implantater og bryster: JO, man kan godt amme med implantater! Jeg har nu ammet sammenlagt ca 4,5 ÅR med implantater – de 3 af årene kun på det ene bryst. Altså eksklusiv amning på ét, silikonefyldt!, bryst.

Hvis du ikke oplever at få støtte og oprigtig interesse i at hjælpe dig med din amning og oplever at dine implantater hele tiden får skylden for alt og ingenting – måske endda inden du overhovedet har født…

… så find hjælp et andet sted 😉

/ Mia

2 Comment

 1. Hanne says: Svar

  Interessant læsning og en fascinerende beretning! Umiddelbart ville jeg jo tro, at et silikoneimplantat der er gået i stykker er en dårlig ting – men vildt at det så pludselig gør det muligt at amme fra det bryst! Fedt 🙂

  Jeg håber at det kan repareres/erstattes og der ikke er sket anden skade i brystet, når Seir en dag er færdig med at amme. Og jeg må sige, sejt at du bliver ved med at amme – i stedet for at stoppe så brystet kan blive undersøgt nærmere, som de kræver.

  He – og, ja ret freaky babs du har der – men det er jo de færreste der kan se det irl. 🙂

  1. Mia says: Svar

   ❤️

Hvad tænker du?