Min fantastiske morkrop: Normaliser kvindekroppen

Da Mama Doula Perez og jeg gik igang med projekt #MinFantastiskeMorkrop #ElskDinMorkrop vidste vi godt at de billeder vi ønskede at dele kunne risikere at blive fjernet fra de sociale medier.

Billederne har nemlig den frækhed at vise kvindekroppen som den er – og det er åbenbart fy-fy!

 

At lægge billederne ud uden nogen form for censurering var jo det vi helst ville – men ak, så risikerer man ikke kun at de fjernes, men at kontoen der har postet bliver bannet og ikke kan poste i nogle timer eller helt op til flere uger samt en “advarsel”, der gør at sker det igen, så bannes man længere og længere tid.

I December 2017 blev Mama Doula Perez bannet fra sin private facebookkonto i 12 timer, for at have delt en smuk video af en vandfødsel.

 

Vi kiggede på andre billeder i samme kategori, f.eks fra hashtagget og instagramkontoen #StopCensoringMotherhood (Stop med at censurere moderskabet) og hashtagget og instagramkontoen #TakeBackPostpartum (Tag efterfødselsperioden tilbage) – to meget stærke bevægelser der stræber efter at vise hele kvinden som hun er – igennem graviditet, fødsel og efterfødsel, og fra berømte fotografer der afbilleder kvindekroppen.

Her billeder fra Jade Beal Photography’s instagram konto.

De fleste af dem kunne nøjes med en simpel “blur” over brystvorter og kønsbehåring, så vi tænkte at det kunne vi også.

 

 

Gæt hvor mange sekunder – jeps SEKUNDER – første billede med blur lå på Mama Doula Perez instagram og facebook inden det blev fjernet?!?

 

Blur var tydeligvis ikke nok – så vi måtte ty til emojis.

 

Og vi vidste godt det kunne ske – men iiiih det var alligevel træls da det rent faktisk skete.

For det skete ikke kun én gang…. og vi er kun nået til 7 feb…. det er virkelig op af bakke altså…

 

Anden gang det skete var vi dog forberedt og jeg nåede at tage et screenshot hvor billedet var oppe – inden det blev fjernet indenfor ca 1 minut…. 60 sekunders sejr… eller noget 👿

 

Og inden nogen siger “Jamen sådan er reglerne jo” – så vil vi gerne lige vise hvad der får LOV at ligge på instagram og facebook…..

 

ADVARSEL – Billederne herunder er af mere seksuel karakter – ADVARSEL

 

Ok, det var en snyder, det var bare Kim Kardashian – som fuldstændig berettiget viser sin krop frem. Hendes krop, hendes valg.

Men læg mærke til at der kun er blur på hendes bryst – hvilket vi jo egentlig også synes er træls, det burde ikke være nødvendigt.

 

Billederne herunder ER af seksuel karakter – og det er tilsyneladende helt ok med Instagram.

 

Og der er mange…. mange… maaaaaange flere i samme stil…..

 

Instagram skriver selv i deres guideline:

Slå kun billeder og videoer op, som er passende for et blandet publikum.

Vi ved, at der af og til er brugere, som gerne vil dele nøgenbilleder med et kunstnerisk eller kreativt udtryk, men af forskellige årsager tillader vi ikke nøgenhed på Instagram. Det omfatter billeder, videoer og digitalt oprettet indhold, som afbilder samleje, kønsorganer og nærbilleder af nøgne bagdele. Det omfatter også billeder af kvinders brystvorter, men billeder af ar efter en brystoperation (mastektomi) og kvinder, der ammer, er tilladt. Nøgenhed er også tilladt på billeder af malerier og skulpturer.

 

Så hvor går grænsen? – for der er tydeligvis forskel på folk…

Er det den lille plet runkne hud med en dut der er så farlig? Bare fordi den tilfældigvis sidder på en kvinde?
Er det vores køn, vulva, der er farligt?
Er det det der med at der kommer små nye mennesker ud af os?

 

Instagram har i hvert fald ikke noget problem med mænd med bare brystvorter.
Og der var heller ikke noget problem i fremvisning af yderst veltrænede kvindebagdele og veltilrettede kvindebryster, sålænge de blev præsenteret i en seksuel tone…

Skal vi udlede at kvindekroppen, brugt til det den er skabt til, er fy-fy? Mens den seksualiserede udgave af kvindekroppen bare er 10-4-14-iorden?

 

Mama Doula Perez og jeg vil gerne sige Stop Censureringen Af Morkroppen !!

 

Er I med os?

 

Se de smukke morkroppe uden censur.

1 Comment

  1. […] Min fantastiske morkrop: Normaliser kvindekroppen […]

Hvad tænker du?