Familie Uden Filter

Her finder du indlæg om forældreskab – på godt og ondt – derfor navnet.

Jeg skriver om kulturelle forventninger vs biologisk normal adfærd, om forventningspres, om hvordan vejledninger præger forældres beslutningsgrundlag, om hvordan kultur skaber normer som aldrig burde have været normer.

Jeg skriver om at være mor til 4 skønne børn med hver sin personlighed, om at være gift med en mand der arbejder ret meget – og f.eks. lige nu er i Canada for mindst 1 år.


Jeg har fokus på opdragelse, der tager udgangspunkt i samarbejde med barnet, en respektfuld relation imellem alle familiens medlemmer og en dyb tillid til barnets egne evner til at mærke sig selv og sine behov.

Jeg skriver om min udvikling i takt med at jeg lærer af mine fejl, tilegner mig viden om børns udvikling og udvikler min kultur-, samfunds- og normkritiske tankegang.

Jeg skriver også om alt for meget cola, chokolade og meget afslappet tilgang til skærm.
Jeg skriver om at græde sig i søvn, fordi man føler man har fejlet som forælder, om at lære af sine (lidt for mange) fejl, om at være kærlig og tilgivende overfor sig selv og om den støtte man kan finde på SoMe.


At amning, modermælk, at være tæt med barnet og lytte til dets signaler er den måde, naturen har bestemt det og derfor pr definition, er den biologiske norm som alt andet må vægtes, vejes og vurderes ud fra, er hos mig ikke og vil aldrig blive, en udskamning af valget om at ernære og pleje barnet på anden vis.

Det er en italesættelse af at vi – efter min mening – har fjernet os helt ekstremt, fra hvad vores instinkter leder os til og at vi må stoppe op og revurdere om det virkelig er den vej vi som samfund vil gå.


Denne blog er en god blanding af mine oplevede som mor, mine oplevelser som frivillig ammevejleder og mine tanker omkring overstående emner.

Det er også her jeg deler tanker omkring ny viden jeg støder på og finder interessant.

Du kan også læse en lille FAQ om Familie Uden Filter.

Eller en FAQ om mig – Mia Bernscherer Bjørnfort.

Jeg tjener ikke penge på bloggen her, hverken direkte eller indirekte igennem rabatter eller lignende.

Det kan du læse mere om her.