Boganmeldelse: Bæredygtig livsstil af NeoHippie/Calina Leonhardt

* Sponsoreret – jeg har modtaget en bog for at anmelde den samt to bøger til giveaway *

Da jeg i foråret 2018 blev kontaktet af forlaget Peoples Press, hvor de tilbød mig et anmeldereksemplar af Calina Leonhardts bog “Bæredygtig livsstil” kunne jeg ikke have forestillet mig den indvirkning den bog ville have på mit liv.

Jeg har brugt de sidste 6 måneder med bogen og med de refleksioner den har sat igang – 6 måneder for at give bogen tid til at starte tanker i mit indre, tanker der skulle vendes og drejes og have ro til at finde sig til rette i mig. Tanker der skulle have frit lejde til at finde deres plads i mit liv, med mine forudsætninger og i mine omstændigheder.

Og nu er det næsten vinter – og den bog har påvirket hele min måde at tænke på.

 

 

Bogen er smuk, gudesmuk! Billeder og ord er så nøje udvalgt og hele bogen udstråler en ro og en sårbarhed, som jeg nærmest ikke ved hvordan jeg skal beskrive.

Hvordan kan en bog være sårbar?
Jamen jeg ved det ikke. Det er bare sådan den føles for mig.

“Bæredygtig livsstil” føles som et fysisk udtryk for Calinas indre.
For hendes tanker og følelser og omsorg for verden.

 

Opsætningen er stilren og afspejler udtrykket fra Instagram, Facebook og NeoHippie.dk.
Teksten er kogt ned til det essentielle, krydret med små faktabokse og for mig virker det rigtigt godt.

Der er ingen løftede pegefingre, ingen dårlig samvittighed og ingen følelse af at noget er “rigtigt” eller “forkert”.

 

 

Calina beskriver sin egen rejse fra helt almindelig forbruger til en mere bevidst zero waste minimalist – og processen er enormt spændende at følge og belyser hvordan små skridt, lidt af gangen, kan gøre hele forskellen.

Lettilgængelig, letforståelig og bare virkelig virkelig rar at gå til.

Bogen er, for mig, en  overskuelig gennemgang af hvad man rent faktisk kan gøre, hvis man ønsker at begive sig ud på rejsen mod en mere bæredygtig livsstil.

Calina har endda et afsnit om personlig pleje og hygiejne og her kan jeg virkelig se hvor mange, især kvinder, som kunne lave små ændringer, der ville gøre en kæmpe forskel for verden.
Jeg elsker at menstruation er med i bogen, som det mest naturlige, for bind og tamponer er en kæmpe belastning og der findes helt fantastiske alternativer.

 

 

Jeg elsker at den er opdelt i små afsnit, det føles nærmest som en liste man kan plukke i eller tage den fra en ende af – for lets face it, det kan godt være en kende uoverskueligt lige at komme i gang.

Den er OPLAGT som en “How To”, for dig der ønsker at gøre din del for verdens fortsatte trivsel – uanset om du planlægger det store nytårsfortsæt eller blot ønsker at få nogle fine reflektioner over emnet.

Jeg har naturligvis allerede fundet et yndlingsafsnit – I kan vel næsten gætte hvad det handler om.

 

 

Som I kan høre er jeg meget begejstret for bogen og det er jeg sikker på I også vil være – og jeg er så glad for at forlaget har givet mig mulighed for at give to bøger væk – bøger som naturligvis kan lånes ud til din nabo, din søster eller mødregruppen, hvis du da kan nænne give den fra dig, den kan nemlig hurtigt blive dit lille opslagsværk i dagligdagen.

 

 

Vil du deltage i giveaway?

Det kan du gøre lige her:

På facebook:

På Instagram:

 

/ Mia

Er du blevet nysgerrig og vil læse og se mere med Calina og hendes skønne familie?
Du finder hende på facebook, hendes hjemmeside og naturligvis Instagram

https://www.instagram.com/p/BqILFIdl0Lp/

Hvad tænker du?