10 år som mor: Han gjorde mig til mor

Idag, 26 februar 2018 kl 14:56 er det 10 år siden jeg blev mor.

10 år – hvor er det vildt at tænke på.

 

Jeg ved godt at det er den fedeste kliché at sige “jeg synes jo lige jeg har født” – men altså… jeg synes jo lige jeg har født!

 

I mine 10 år som mor er jeg gået fra at være helt standard… til hvad jeg selv føler er ret fantastisk.

 

Jeg er gået fra at være usikker og famlende, underlagt samfundets normer (pasning, amning/flaske, introduktion til fast føde osv), kønnet, med blind tillid til autoriteter (læge, sundhedsplejerske, pædagoger og lærere) og en tro på konsekvensopdragelse og skældud (fordi jeg reelt ikke anede en skid)

– til at være undersøgende, nysgerrig, samfundskritisk (særligt overfor de forhold vi byder kvinder, gravide, fødende, barslende, forældre og børn), normkritisk (kritisk overfor normer mht kønsroller, “dreng”-“pige” og det er åbenbart så “out there” at jeg ikke engang kan linke til noget dansk) og heeeelt i ro med mine beslutninger (efter at have været lige så meget ude og sk*de som alle andre, men have et fantastisk netværk der støtter op omkring de valg der er de rigtige for mig).

 

I min rejse som mor har jeg ikke blot lært at være mor og udviklet mig i den rolle – jeg har også udviklet mig som individ, menneske og kvinde.

Jeg troede engang at jeg skulle lave hjemmesider og tekniske online løsninger – det ved jeg nu at jeg slet slet ikke skal.

Jeg skal bruge min stemme og mine erfaringer til at vise andre individer, mennesker, (bedste)forældre at der ER en anden vej end kæft trit og retning.

En vej der giver stærke, kærlige, loyale mennesker. En vej der støtter op omkring forældres og børns sunde relation og som respekterer at den relation må styrkes for at få sunde og hele mennesker.

 

Men først – og allervigtigst – skal jeg være MOR! For mit moderskab skaber fundamentet for de 4 små mennesker jeg har sat i verden og det er igennem og sammen med mig de skal opleve verden på godt og ondt. Igennem og sammen med mig, så jeg kan guide dem, når det de møder er uhensigtsmæssigt og kræver forklaring, så de ikke falder i de samme fælder som jeg selv har kæmpet for at komme ud af.

I dag fejrer jeg 10 år som mor.

De 10 år af mit liv hvor jeg har lært mest og lært det jeg selv føler er det allervigtigste.

 

Jeg skylder min førstefødte alt – havde det ikke været for hans ukuelige viljestyrke, så havde min tidlige “opdragelse” knækket ham og så havde både han og jeg bare været endnu en i rækken af forældre og børn der sidder fast i samfundets stive kasser uden at vide at der ER en anden måde.

 

Tak min skat – min førstefødte – min Sukkerknald.

Du gjorde mig til MOR – den vigtigste titel jeg nogensinde vil kunne få og den jeg aldrig aldrig ville have været foruden.

 

Hvad tænker du?